Amerika testirala balističku raketu /video/

© AP Photo / Airman 1st Class Aubree Milks/Vandenberg Air Force BaseLansiranje američke interkontinentalne balističke rakete "Minutmen III" iz vojne baze u Kaliforniji
Lansiranje američke interkontinentalne balističke rakete Minutmen III iz vojne baze u Kaliforniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija RT Arabik objavila je video testiranja američke balističke rakete „Minutmen“ III, koja je lansirana iz vazdušne baze u Kaliforniji.

List „Njuzvik“ ističe da je testiranje održano godinu dana pre raskidanja poslednjeg nuklearnog sporazuma između Moskve i Vašingtona — Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (SNV-3), koji ističe 5. februara 2021. godine. To ostaje jedini važeći dogovor Rusije i SAD o ograničavanju naoružanja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je predlagao američkom kolegi Donaldu Trampu da započnu pregovore o produžavanju sporazuma bez preduslova.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da ima želju da razvije novi trilateralni nuklearni sporazum između Rusije, Kine i Sjedinjenih Američkih Država. Peking je, međutim, tu ideju odbacio.

Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da bi u slučaju produženja Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja on trebalo da obuhvati sve nove vrste ruskog naoružanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala