Zbog neslane šale o koronavirusu kanadski avion vraćen s pola puta za Jamajku

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kanadski avion okrenuo se nazad na putu ka Jamajci, i to zbog tvrdnje jednog putnika da je oboleo od koronavirusa. Zbog neslane šale muškarac će sada odgovarati pred sudom, prenosi francuski nedeljnik „Ekspres“.

Prema rečima portparolke kanadske avio-kompanije „Vestdžet“ Morgan Bel — avion je bio na pola puta do Montego Beja na Jamajci, kada je bio prinuđen da se vrati u Toronto zbog „uznemirenog putnika“.

Dva sata nakon poletanja, jedan od 243 putnika je rekao da je nedavno bio u Kini i da je zaražen novim koronavirusom, prenosi Si-Bi-Si.

© REUTERS / Aly SongPutnici na aerodromu u Šangaju nose maske
Zbog neslane šale o koronavirusu kanadski avion vraćen s pola puta za Jamajku - Sputnik Srbija
Putnici na aerodromu u Šangaju nose maske

Prema rečima Belove — posada letelice je pratila instrukcije i preduzela je mere predostrožnosti. Putnik je smešten u zadnji deo aviona i obezbeđene su mu rukavice i maska.

„Dečko je verovatno mislio da je to smešno, ali je bilo jednostavno — čudno. Svi smo bili veoma uznemireni. Zbog toga smo izgubili jedan dan odmora“, požalila se putnica Džuli En Broderik, koja je na Jamajku putovala sa porodicom.

Prema pisanju francuskog lista — nakon sletanja aviona u Toronto, putnik je uhapšen. On će se pojaviti na sudu 9. marta, prenosi „Radio Kanada“.

Od novog tipa koronavirusa obolelo je više od 20.000 ljudi. Do sada je od te bolesti umrlo oko 500 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala