Putnički avion u Turskoj raspao se na tri dela i zapalio, povređene 52 osobe

© Foto : © Blogger photo. DHANesreća u Turskoj
Nesreća u Turskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Putnički avion zapalio se u udesu koji se dogodio na aerodromu u Istanbulu u Turskoj. U nesreći su povređene 52 osobe, pokazuju prve informacije.

Avion se raspao na tri dela, a vatra je zahvatila putnički prostor, pošto nije uspeo da se zaustavi do kraja piste na istanbulskom aerodromu. To su zabeležile i kamere iz automobila koji su prolazili pored mesta udesa.

U avionu je bilo 177 putnika i članova posade, a prema prvim zvaničnim informacijama, niko nije poginuo, ali su 52 osobe povređene. Avion „boing 737-800“, pod imenom „Azaleja“, pripada turskoj lou-kost kompaniji „Pegazus“ i leteo je na liniji Izmir-Istanbul.

​Letelica nije uspela prilikom sletanja da se zaustavi do kraja piste, i udarila je u zemlju nedaleko od saobraćajnice koja prolazi blizu aerodroma. Turski mediji objavili su da je veliki broj ambulantnih kola poslat ka aerodromu, a da su u dve najbliže bolnice primljene 52 osobe.

Kako je rekao turski ministar saobraćaja Mehmet Cahit Turhan, u avionu je bilo 175 odraslih osoba, među kojima i šest članova posade, kao i dvoje dece. On je potvrdio da nema poginulih, ali da ima povređenih, te da su vatrogasci uspeli da ugase požar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala