U Rusiju stigao prvi avion sa evakuisanima iz Kine

© Sputnik / Sergeй Rusanov / Uđi u bazu fotografijaAerodrom u Tjumenskoj oblasti na koji su sleteli državljani Rusije evakuisani iz kineskog Vuhana zbog epidemije koronavirusa
Aerodrom u Tjumenskoj oblasti na koji su sleteli državljani Rusije evakuisani iz kineskog Vuhana zbog epidemije koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi avion iz Kine sa državljanima Rusije sleteo je na aerodrom Roščino u Tjumenu, saopštio je operativni štab Tjumenske oblasti za prevenciju koronavirusa.

Avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije prevezao je u Tjumensku oblast 80 državljana Ruske Federacije koji su evakuisani iz grada Vuhan u Kini“, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Stanje evakuisanih Rusa je zadovoljavajuće i među njima niko nije zaražen. Svi će biti smešteni u karantin.

Ranije je potpredsednica Vlade Rusije Tatjana Golikova saopštila novinarima da će građani Rusije i drugih država koji su izrazili želju da napuste kineski grad Vuhan i provinciju Hubej biti smešteni u karantin u Tjumenskoj oblasti.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

U kontinentalnoj Kini je zaraženo preko 24.300 ljudi, a umrlo je 490 osoba. Van Kine se razbolelo više od 170 ljudi, a jedna osoba je umrla.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala