Tramp čestitao Dan državnosti Vučiću

© Tanjug / ZORAN ZESTICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je predsedniku Srbije i srpskom narodu Dan državnosti, uz poruku da se raduje još bližem partnerstvu dve zemlje.

Ličnu čestitku američkog predsednika Vučiću je danas uručio ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, objavljeno je na profilu „Budućnost Srbije“ na Instagramu.

„Poštovani predsedniče, američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara“, navodi se u Trampovoj čestitki.

SAD i Srbija dele zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rešavanju razlika među susedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije, piše predsednik SAD.

„Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na putu evropskih integracija Srbije“, navodi Tramp.

Predsednik SAD je takođe poručio Vučiću:

„I ubuduće se možete osloniti na podršku SAD na putu ostvarenja vašeg cilja — članstva u EU, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje će biti neophodne kako biste do tog cilja stigli.“

Uz čestitke i želje za „radosnu proslavu Dana državnosti“, Tramp je dodao da se raduje još bližem partnerstvu Srbije i SAD, prenosi Tanjug.

Srbija obeležava Dan državnosti 15. februara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala