Putin: Rusija pomaže u održavanju stabilnosti na Balkanu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rešenje između Kosova i Srbije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, rekao je Putin ambasadorima na ceremoniji uručivanja akreditiva u Kremlju.

„Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo zasnovano na tradicijama prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda. U decembru prošle godine u Sočiju su održani značajni pregovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Zaključen je veliki broj značajnih sporazuma u vezi sa razvojem rusko-srpske saradnje u čitavom nizu pitanja kao što su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija povodom regionalnih pitanja“, dodao je Putin.

Putin je, između ostalog, istakao da je čovečanstvo danas ponovo u opasnosti.

„Raste pretnja terorizma, šire se regionalni sukobi i ruši sistem kontrole naoružanja.“

On je dodao da je i globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

„Mi smo iskreno zainteresovani za uspešan rad ambasada koje vodite u ovim ključnim oblastima. Pritom, uvek možete da računate na pomoć ruskih organa, poslovnih i javnih krugova“, istakao je Putin.

Na ceremoniji uručenja akreditiva, Putin je ambasadorima rekao da se nada da će u njihovom vidokrugu biti pitanja proširenja političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomskih veza, kulturnih razmena i međuljudskih kontakata.

U Kremlju je održana ceremonija uručivanja akreditiva novih ambasadora stranih država. Među 23 nova ambasadora u Rusiji, ceremoniji je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala