U Ankari odata pošta ruskom ambasadoru Andreju Karlovu

© Sputnik / Aleksandr Щerbak / Uđi u bazu fotografijaCveće pored portreta ubijenog ambasadora Rusije u Ankari Andreja Karlova u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Cveće pored portreta ubijenog ambasadora Rusije u Ankari Andreja Karlova u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Ankari obeležila je sećanje na ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, na dan njegovog rođenja.

Zaposleni u ambasadi položili su cveće na spomen-bistu kolege na teritoriji diplomatske misije.

„Danas, na rođendan Andreja Genadijeviča Karlova, odajemo poštu svom kolegi. U Ankari je danas oblačno, pada kiša, kao da priroda zajedno sa nama tuguje zbog prerano preminulog druga“, izjavio je ambasador Rusije u Ankari Aleksej Jerhov.

Ambasador Andrej Karlov ubijen je 19. decembra 2016. godine tokom govora na otvaranju izložbe fotografija u Ankari „Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika“. Kako su saopštile turske vlasti — u njega je pucao bivši policajac Mevlut Altintaš, koga su likvidirali lokalni policajci.

Tužba je podignuta protiv 28 osumnjičenih osoba, uključujući i opozicionog islamskog propovednika Fetaluha Gulena, koji poriče optužbu. U optužnici se navodi da je ubistvo Karlova provokacija koja za cilj ima da naruši tursko-ruske odnose. Suđenje za ubistvo Karlova počelo je u januaru 2019. godine, a slučaj istražuje Drugi sud u Ankari za teška krivična dela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala