Rusija: Beli šlemovi snimili novi video o navodnim hemijskim napadima

© AP Photo / Syrian Civil Defense White HelmetsPripadnici Belih šlemova pomažu žrtvama nakon navodnog napada sirijskih vlasti u Istočnoj Guti
Pripadnici Belih šlemova pomažu žrtvama nakon navodnog napada sirijskih vlasti u Istočnoj Guti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beli šlemovi su zajedno sa teroristima završili snimanje u Idlibu insceniranog videa o „upotrebi“ otrovnih materija od strane sirijskih vladinih snaga, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

„Prema informacijama koje je ruski Centar za pomirenje dobio iz više nezavisnih izvora, danas su u naselju Zerba, u zoni deeskalacije Idlib, predstavnici Belih šlemova zajedno sa teroristima dovršili snimanje izrežiranog videa o navodnoj upotrebi ’otrovnih materija‘ od strane vladinih snaga protiv civilnog stanovništva“, navodi se u saopštenju Centra.

Naglašava se da su na snimku navodno „inscenirane“ posledice „bombardovanja od strane sirijskih vladinih snaga“ nepoznatom „hemijskom municijom“. 

„Na snimcima se kroz gusti žuti dim vide navodno ’ljudske žrtve‘ sa znacima ’trovanja‘. Trenutno su Beli šlemovi pripremili lažni snimak za distribuciju na društvenim mrežama za dalje širenje u zapadnim i arapskim medijima“, dodaje se u saopštenju.

Ranije je Centar saopštio da militanti u Idlibskoj zoni deeskalacije spremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala