Poklonska: Neka Erdogan skupi hrabrost i poseti Krim

© Sputnik / Vladislav SergienkoNatalija Poklonska
Natalija Poklonska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenica predsednika Odbora Državne dume Rusije za spoljnu politiku Natalija Poklonska pozvala je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da „skupi hrabrost i poseti Krim“.

„Čudno je što gospodin Erdogan ne priznaje da je Krim ruski. On bi trebalo da zna da je poluostrvo ušlo u sastav Ruskog carstva u aprilu 1783. godine. Ukoliko sumnja u odgovor na pitanje: ’Čiji je Krim?‘, neka nas poseti“, izjavila je Poklonska, komentarišući nedavnu izjavu turskog lidera da Ankara ne priznaje ujedinjenje Krima sa Rusijom i da nastavlja da prati položaj krimskih Tatara.

Poklonska je naglasila da se prošle godine sastala sa Erdoganom, tokom posete ruske delegacije Turskoj i da joj se učinio kao prilično hrabra osoba, kakav bi i trebalo da bude samostalan političar i plemeniti čovek.

„Kada skupi hrabrosti i dođe na Krim, videće da mi ne živimo u Mordoru — niko nas ne zastrašuje automatskim puškama, niti preti da će nas pregaziti tenkovima. Mi smo odavno Rusija, tačnije — nikada nismo ni prestali da budemo. I kako to da ne znaju susedi?“, zapitala se ona.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina — pitanje Krima je zatvoreno. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala