Đukanović mošti Svetog Vasilija naziva „kostima“

© AP Photo / Darko VojinovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, poput dukljanskih ideologa Milenka Perovića i Steva Vučinića, mošti Svetog Vasilija naziva „kostima“.

Đukanović je, komentarišući reči vladike Atanasija Jevtića — da bi mošti Svetog Vasilija, u slučaju najavljenog otimanja svetinja, mogle da budu prenesene u Hercegovinu, rekao — da „ovo mora biti državno“, a mošti je nazvao kostima, prenosi sajt In4s.

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografija"Ovo mora biti državno".
Đukanović mošti Svetog Vasilija naziva „kostima“ - Sputnik Srbija
"Ovo mora biti državno".

„Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Epsikopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, najavio je da, ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetog Vasilija Ostroškoga i odneti ih u Hercegovinu. Dakle, da se ne bismo igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno“, kazao je Đukanović.

„Zavrgnuti kosti“ — nova je kovanica Mila Đukanovića.

Njegova „terminologija“ se ne razlikuje od antipravoslavne terminologije „druga“ Steva Vučinića, koji Svetog Vasilija Ostroškog naziva „pokretnom imovinom“ i „lekovitim lešom“, ili „druga“ Milenka Perovića, koji je kazao da „svaki put kad Srpska pravoslavna crkva krene da nosa nečije kosti, nastaje ozbiljna opasnost“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala