Demokrate u rasulu: Rezultati iz Ajove kasne zbog mobilne aplikacije?

© REUTERS / CARLO ALLEGRIKandidat demokrata za predsednika SAD Berni Sanders ljubi svoju suprugu Džejn.
Kandidat demokrata za predsednika SAD Berni Sanders ljubi svoju suprugu Džejn. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Problemi sa mobilnom aplikacijom najverovatnije su odgovorni za odlaganje rezultata izbora za predsedničkog kandidata u Ajovi, a Demokratska stranka saopštila je da očekuje da će u toku dana objaviti podatke.

Predsedavajući Troj Prajs kaže da stranka ručno proverava podatke na osnovu rezervnih kopija na papiru, ali kaže da proces traje „duže nego što se očekivalo“, prenosi AP.

Tom Kotni, predsedavajući demokrata u okrugu De Mojn, rekao je da je čuo da je mobilna aplikacija u kvaru širom okruga, uključujući i njegovu, koja je, kako kaže, bila u haosu.

Međutim, portparolka Demokratske partije u Ajovi je rekla da su pronađene nedoslednosti u izveštavanju o tri grupe rezultata.

„Reč je problemu u izveštavanju, aplikacija nije pala i ovo nije hakovanje ili upad“, navela je ona.

Čak i bez zvaničnih rezultata, neki kandidati su pokušali da proglase pobedu na osnovu sopstvenih podataka.

Senator iz Vermonta Berni Sanders govorio je o svojoj pobedi, pozivajući se na unutrašnje podatke njegovog tima, po kojima je ispred bivšeg gradonačelnika iz Indijane Pita Butidžidža.

Butidžidž je, međutim, rekao da će, prema svim indikatorima, njegov tim otići kao pobednik na sledeće stranačke izbore u Nju Hempširu 11. februara, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala