Crnogorski selektor: Poseta Cetinjskom manastiru je privatna stvar, to je najveća duhovna instanca

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorskaselektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore prima blagoslov od Amfilohija
selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore prima blagoslov od Amfilohija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moja poseta Cetinjskom manastiru bila je isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kojem svojstvu, saopštio je selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković.

Gojkovićeva poseta Cetinjskom manastiru u nedelju, 2. februara, izazvala je mnogo pažnje u javnosti, kao i reakciju ministra sporta i mladih Nikole Janovića. Gojković sada navodi da želi da otkloni sve nedoumice, pišu crnogorske „Vijesti“.

„S obzirom na to da sam na putu, kasno sam video koliko je prašine u javnosti podigla moja poseta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umešalo, pa želim samo kratko da naglasim sledeće: moja poseta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kojem svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vernika pozdravio posebno mene i čestitao uspeh reprezentaciji“, naveo je Gojković.

Kako je dodao, on se mitropolitu Amfilohiju na tome zahvalio samo u svoje lično ime rečima:

„Teško da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde među vama i hvala vam na poklonu.“

Gojković kaže da „ne želi da neko skuplja političke poene preko njega, niti mu je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nije uključivao u politiku“.

„Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola“, kazao je Gojković i dodao da se na ovu temu neće više oglašavati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala