Vulin o Kurtijevoj tužbi protiv Srbije: Kao kada bi ustaše tužile žrtve iz Jasenovca

© Ministarstvo odbrane / Jovo MamulaAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je, komentarišući najavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da će podneti tužbu protiv Srbije za genocid, da bi to bilo isto kao „kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca“.

Vulin je u izjavi za „Večernje novosti“ podsetio da je samo od dolaska međunarodne zajednice na KiM ubijeno više od hiljadu Srba i da za to niko nije odgovarao, a proterano je više od 200 000 Srba.

„Ni pokušaj stvaranja vojske, ni tužba za genocid, neće proći bez odgovora Srbije. Nisu Šiptari formirali vojsku Kosova uz prećutni pristanak NATO-a da bi učestvovali u mirovnim operacijama. Vojska se pravi da bi ratovala, a Šiptari neće napasti ni Albaniju, ni Crnu Goru, ni Severnu Makedoniju. Vojska Kosova je ozbiljna pretnja miru na Balkanu“, rekao je Vulin.

On je podsetio da je Kurti na čelo takozvanog ministarstva odbrane postavio osuđenog ratnog zločinca Antona Ćunija, koga je 2016. godine Viši sud u Nišu osudio u odsustvu na 15 godina zbog ratnih zločina nad vojnicima Vojske Srbije, i da sada hoće da u „vojsku šiptarskih terorista natera i Srbe koji žive na KiM“.

„Nije to prvi put, i ustaše su srpsku decu oblačile u ustaške uniforme“, dodao je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala