Sputnjik otvorio redakciju u Madridu

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaLogo novinske agencije Sputnjik
Logo novinske agencije Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Redakcija međunarodne informativne agencije i radija Sputnjik otvorena je danas u Madridu, a to je 23. regionalni centar ove medijske grupe u svetu.

Novootvorena redakcija Sputnjika u španskoj prestonici je treća redakcija Sputnjika Mundo na španskom jeziku, posle Moskve i Montevidea.

Prema podacima „Gugl analitiks“, broj korisnika iz Latinske Amerike, koji prate informativni resurs, u 2018. i 2019. godini porastao je za 68 odsto, a iz Španije –  za 75 odsto.

„Osećali smo potrebu za našim širim prisustvom ovde, jer se publika Sputnjika u Španiji širi. Ovde čitaju naše vesti, i znaju za nas. Veoma se ponosimo time što smo konačno uspeli da to učinimo i srećni smo što će na sajtu Sputnjika Mundo od sada biti više reportaža, koje će privlačiti pažnju celokupne publike koja govori španskim jezikom“, istakla je glavna urednica redakcije Sputnjik u Madridu Aleksandra Bondarenko.

Prema rečima glavne urednice sajta i radio Sputnjik Mundo Ilone Ovakimijan, glavni zadatak redakcije je da još efikasnije izveštava o onome što se dešava u Španiji, da obuhvati sve najvažnije događaje, kao i da govori ono, što prećutkuju lokalni mediji.

„Okupili smo mali, ali veoma profesionalni tim novinara, koji su, kao i mi, s nestrpljenjem čekali ovaj dan“, naglasila je ona.

Sputnjik je savremena informativna agencija koja emituje vesti, ima svoj internet portal i mobilnu aplikaciju, radio-program i multimedijalne pres-centre.

Sedište agencije Sputnjik je u Moskvi, a regionalna predstavništva ima širom sveta: u Vašingtonu, Pekingu, Parizu, Berlinu, Beogradu, Kairu, Londonu, Edinburgu, Montevideu, Rio de Žaneiru itd.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala