Ruski Centar za pomirenje u Siriji: Turska vojska nas nije obavestila o premeštanju snaga

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVojnici sirijskih snaga u gradu oslobođenom od terorista El Dejr el Šarkiju na jugoistoku provincije Idlib
Vojnici sirijskih snaga u gradu oslobođenom od terorista El Dejr el Šarkiju na jugoistoku provincije Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska vojska nije obavestila Rusiju o premeštanju svojih snaga u zoni Idliba, kada je dospela pod vatru sirijskih vladinih snaga, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih snaga u Siriji.

U saopštenju se navodi da avioni turskog ratnog vazduhoplovstva nisu prešli sirijsku granicu i nisu zabeleženi napadi na položaje sirijskih trupa, precizira se u saopštenju ruskog Centra za pomirenje.

„Vazdušni prostor iznad zone deeskalacije Idlib stalno nadgledaju ruske vazduhoplovne snage. Turske vazduhoplovne snage nisu povredile državnu granicu Sirije, niti su zabeleženi napadi na položaje sirijskih trupa“, navodi se u saopštenju.

Vojske Rusije i Turske nalaze se u stalnom kontaktu, saopštio je Centar i dodao da je prema postojećim informacijama „nekoliko turskih vojnika ranjeno“. Takođe je organizovana i evakuacija ranjenih u Tursku.

Ranije je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su četiri turska vojnika poginula, a devet je ranjeno u sukobima sa sirijskim vladinim snagama u Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala