Ruska vojska kontroliše nebo iznad Idliba

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaAvioni ruske avijacije poleću sa vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji
Avioni ruske avijacije poleću sa vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska avijacija nije narušila vazdušni prostor Sirije. Nebo iznad zone deeskalacije u području Idliba kontroliše ruska vojska, saopštio je ruski Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

„Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva nisu narušili granicu Rusije i nisu zabeleženi napadi na pozicije sirijskih snaga“, rekli su novinari u Centru.

Oni su potvrdili da je nekoliko turskih vojnika povređeno kada su granatirani njihovi položaji od strane sirijske vojske u području Idliba.

Turski vojnici na granici sa Sirijom - Sputnik Srbija
Turska: Bez oklevanja ćemo odgovoriti na sirijske pretnje
„Organizovana je evakuacija ranjenih na teritoriji Turske“, saopštili su u Centru za mirenje.

Saopšteno je da su se turski vojnici našli na meti sirijske vatre koja je bila otvorena na teritorije.

Prema podacima Centra za mirenje — turska vojska je od 2. do 3. februara, bez obaveštenja ruske strane, krenula u unutrašnjost idlibske zone deeskalacije i bila granatirana. Incident se desio zapadno od mesta Serakab, dodali su u vojsci Rusije.

U Centru za mirenje su se uverili da ruska i turska vojska stalno održavaju vezu oko situacije u području Idlibskoj zoni deeskalacije u Siriji

Međutim, šef Centra, general-major Jurij Borenkov, saopštio je da je ruska vojna policija samostalno patrolirala severnim delom Sirije, bez Turske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala