Rusija šalje u Kinu humanitarnu pomoć za borbu protiv koronavirusa

Pratite nas
Premijer Rusije Mihail Mišustin saopštio je na radnom sastanku sa svojim zamenicima o odluci da se u Kinu uputi humanitarna pomoć.
„Doneta je odluka da se u Kinu uputi humanitarna pomoć za borbu protiv infekcije“, rekao je Mišustin.

Premijer je naglasio da je situacija sa širenjem koronavirusa u Rusiji pod kontrolom.

„Da bi se sprečilo širenje zaraze u našoj zemlji preduzete su sve potrebne mere, radi operativni štab. Situacija je pod kontrolom“, rekao je premijer.

On je dodao da Rusija trenutno ima sve neophodne lekove i sredstva za zaštitu.

Mišustin je podsetio da je nedavno potpisan nacionalni plan za sprečavanje unošenja i širenja infekcije koronavirusa u Rusiji. Ova infekcija takođe je dodata na spisak vrlo opasnih bolesti.

„To će omogućiti deportaciju stranih državljana ukoliko se utvrdi da imaju ovu bolest i uvedu specijalne restriktivne mere, uključujući izolaciju i karantin“, objasnio je Mišustin.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhanu, u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

Prema poslednjim podacima, broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u celom svetu veći je od 17 hiljada, a više od 360 ljudi je umrlo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala