Građani Pljevalja blokirali mašine koje kopaju kanal na granici sa Srbijom

© Foto : Ustupio Sputnjiku Veselin DragašNiko ne zna zašto se kopa kanal na granici sa Srbijom
Niko ne zna zašto se kopa kanal na granici sa Srbijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
U pljevaljskom selu Androvići blizu granice sa Srbijom građani su blokirali mašine koje prekopavaju puteve i prave kanal.

Kako je portalu „Vijesti“ rečeno u crnogorskoj policiji, to je ranije dogovoreno i nema nikakve veze sa održavanjem litija, a put je prekopan radi suzbijanja ilegalnih prelazaka.

Kanal dubok oko metar i po i širok oko tri metra iskopalo je pljevaljsko preduzeće za održavanje lokalnih puteva celom dužinom puta, a na zahtev policije.

Međutim, mnogi građani Pljevalja i opozicione političke stranke sumnjaju da je to urađeno da bi se sprečio dolazak građana na litije.

„U pitanju je nešto što je dogovoreno pre nekoliko godina sa graničnom policijom Srbije. Radi se o zaprečavanju alternativnih puteva. Kolege iz Srbije su pre dve godine na lokaciji Kameni most u mestu Zaostro postavili rampu i tada niko nije reagovao. Pre nekoliko meseci ponovo je aktuelizovana ova priča. Pola puteva radi Crna Gora, a pola Srbija. Osim u Adrovićima, uradiće se i zaprečavanje puta u selu Mihailovica i još nekih sporednih puteva koji treba da se zapreče zbog ilegalnog prelaska granice“, rečeno je portalu u policiji.

Kako se navodi, ogorčenje meštana izazvalo je to što je zbog radova došlo do kidanja vodovodnih cevi, pa su oni ostali bez vode.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala