Erdogan poručio Rusiji: Ne stajte nam na put

© AP Photo / APTNKonvoj turskih oklopnih vozila u sirijskoj provinciji Idlib
Konvoj turskih oklopnih vozila u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski lovci F-16 nastavljaju napade na položaje sirijske vojske u provinciji Idlib kao odgovor na napad na pripadnike Oružanih snaga Turske, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
„U Idlibu su poginula četvorica naših (vojnika), devet je ranjeno, njihovo lečenje se nastavlja u bolnicama. Kao i ranije, odgovorili smo i uvek ćemo odgovarati. Sada se naši napadi nastavljaju. Odlučni smo da nastavimo borbu“, rekao je Erdogan novinarima.

On je dodao da su turske snage izvele 122 artiljerijska i 100 minobacačkih napada na 46 objekata sirijske vojske. U napadu učestvuju i vojni avioni F-16. Operacija se nastavlja.

„Onaj ko želi da proveri snagu turske odlučnosti, shvatiće svoju grešku. Nameravamo da nastavimo naše operacije“, istakao je Erdogan.

Transport vojnih vozila na jugoistoku Turske u blizini granice sa Sirijom - Sputnik Srbija
Turska dovlači oklopna vozila i tenkove na granicu sa Idlibom

Prema njegovim rečima, u napadu turskih snaga u Idlibu stradalo je 30-35 sirijskih vojnika.

Erdogan je dodao da su turski ministar spoljnih poslova, ministar odbrane i šef obaveštajne službe u kontaktu sa ruskim kolegama.

„Ali, što je još važnije, ukoliko ne budemo imali rezultate, sam ću ispričati svom kolegi o ozbiljnosti situacije sa kojom se suočavamo. Ruskim kolegama je upućen signal — ne stajte nam na put“, dodao je turski lider.

Ranije je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su četiri turska vojnika poginula, a devet je ranjeno u sukobima sa sirijskim vladinim snagama u Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala