Srpska lista neće podržati formiranje Vlade na KiM

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICSlavko Simić, lider Srpske liste Goran Rakić i Srđan Vulović
Slavko Simić, lider Srpske liste Goran Rakić i Srđan Vulović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska lista (SL) neće glasati za podršku formiranju kosovske vlade, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dodajući da to, međutim, ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini.

Đurić je, nakon sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka doneta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili poverenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spreči otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

„Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi“, kazao je Đurić.

Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Ano Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala