Pompeo Kazahstanu: Sarađujte sa američkim kompanijama — najbolje su

© AP Photo / Markus SchreiberAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da SAD podržavaju Kazahstan kada je u pitanju izbor država sa kojima sarađuje, ali da saradnja sa američkim kompanijama donosi najbolje rezultate za bilo koju zemlju sveta.

Pompeo je to izjavio u Nur Sultanu, nekadašnjoj Astani, nakon sastanka sa šefom kazahstanske diplomatije Muhtarom Tleuberdijem.

„U potpunosti podržavamo slobodu izbora Kazahstana kada je reč o zemljama sa kojima će ulaziti u poslovne odnose, ali siguran sam da saradnja sa američkim kompanijama donosi najbolje rezultate, otvara nova radna mesta, a ugovori koji se potpisuju su transparentni“, naglasio je američki državni sekretar.

Sa svoje strane, Tleuberdi je naveo da je tokom sastanka sa Pompeom razgovarao o mogućnostima ekonomskog razvoja Kazahstana u uslovima politike ekonomskih sankcija koju sprovodi Amerika.

„Stejt department nastavlja da podržava Katahstan kako bi se izbeglo širenje sankcija na naša fizička i pravna lica“, dodao je on.

Pre Kazahstana Pompeo je boravio u poseti Belorusiji, gde je izjavio da su američke kompanije spremne da obezbede sto odsto potreba Belorusije za naftom i po konkurentnim cenama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala