Preokret: Tim vodi 2:1 u setovima protiv Novaka u velikom finalu

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković
Novak Đoković  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Treći set finala Otvorenog prvenstva Australije pripao je Austrijancu Dominiku Timu, rezultatom 6:2. Novak Đoković nije uspeo da savlada nervozu, pa ga u četvrtom setu čeka teška borba za izjednačenje i potencijalnu odbranu titule.

Nole je treći set počeo nervozno, izgubljenim gemom na svoj servis, a iako se činilo da će uspeti da se vrati u meč već u sledećem gemu, Tim je preuzeo stvar u svoje ruke i neočekivano lako stigao do prednosti od 4:0.

Do kraja seta nije bilo novih brejkinga, pa ga je Austrijanac rutinski priveo kraju za konačan rezultat 6:2.

Drugi set, koji je osvoji Tim, završen je rezultatom 6:4. Počelo je razmenom brejkova, a ponovo je set prelomljen pri rezultatu 4:4, kada je austrijski teniser uzeo Đokoviću brejk, a zatim sigurno servirao za izjednačenje u Melburnu.

Podsećamo, Novak Đoković je furioznom igrom osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Srpski as je meč počeo sigurno i poveo sa 3:0 i 4:1, a onda je Tim ubacio u petu brzinu i vratio brejk. Rezultatska klackalica bila je na 4:4.

Novak je vratio samopouzdanje i servirao za 5:4. Posle velike drame, Đoković je osvojio i odlučujući brejk za 6:4.

Podsetimo, Novak Đoković danas napada osmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, gde u prethodnih sedam finalnih mečeva nikada nije izgubio. Najbolji srpski sportista je ujedno i aktuelni šampion. U slučaju da pobedi Austrijanca Dominika Tima, na ATP listi će preteći Rafaela Nadala i vratiti se na prvo mesto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala