Crnogorska policija objasnila zašto je zadržala vladiku Joanikija na prelazu Ranče

© Foto : Emarhija budimljansko-nikšićkaVladika budimljansko-nikšićki Joanikije
Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija saopštila je danas da je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije zadržan na granici po redovnoj graničnoj proceduri.

Uprava crnogorske policije je tako objasnila informaciju koja se danas pojavila — da je vladika Joanikije zadržan na prelazu Ranče.

„Radi se isključivo o uobičajenoj graničnoj kontroli kao prema svakom drugom licu koje prelazi granicu i sve u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli“, navodi se u objavi na zvaničnom Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Vladika je ranije za „Novosti“ rekao da je zaustavljanje na graničnom prelazu Ranče bilo neprijatno, uprkos činjenici, kako je dodao, što su se policajci korektno ponašali i što je sve trajalo oko pet minuta.

„Međutim, oni su mi rekli da imaju naređenje da me zaustave i pretresu automobil. Znači, neko iz vrha im je naredio da me zaustave, što nije dobro“, kazao je episkop budimljansko-nikšićki.

On primećuje da je od dolaska specijalnih policijskih jedinica na severu Crne Gore više mladih ljudi pozvano na informativni razgovor.

„U Zaton kod Bijelog Polja na informativni razgovor pozvani su momci od 17 do 20 godina. Prema mojim saznanjima, ponašanje policije nije bilo korektno, već su tu decu psihički maltretirali. Nisu ih tukli, ali jesu primenjivali drugačiju vrstu torture i to nije dobro. Ovo psihičko zastrašivanje u Crnoj Gori viđeno je daleke 1948. godine. Kao da se Goli otok vratio u Crnu Goru“, kaže episkop Joanikije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala