„Mora da ide“! Pokrenuta nova akcija u Podgorici

© Organizatori protesta/Inicijativa “MORA DA IDE”Protest pod sloganom „Mora da ide" večeras održan u Podgorici
Protest pod sloganom „Mora da ide večeras održan u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostavka Mila Đukanovića jedan je od glavnih zahteva protesta pod sloganom „Mora da ide“, koji je večeras održan u Podgorici.

Nekoliko stotina građana se okupilo ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva, a Nikola Grdinić, jedan od organizatora protesta, rekao je da će protestni skupovi biti organizovani jednom nedeljno sve dok Đukanović ne ode sa vlasti.

„Da bismo uopšte krenuli u preporod naše države, potrebno je da rešimo nekoliko ključnih problema, a zajednički sadržalac svih tih problema je personifikovan u liku samoproglašenog predsednika Crne Gore. Zato smo i pokrenuli kampanju ’#moradaide““, rekao je Grdinić za Sputnjik.

„U našem slučaju imamo i deo koji treba zaustaviti u širenju štetnog uticaja. Pod ’štetnim delom‘ prvenstveno mislim na predsednika DPS-a i interesno društvo okupljeno oko njega. Očigledno je da su toga svesni i dojučerašnji glasači, simpatizeri i članovi DPS-a. Svako za sebe sigurno može navesti dovoljno razloga zašto sistem koji je kreiran oko čoveka koji je dokazano korumpiran, mora da ide u prošlost“, kaže Grdinić.

© Organizatori Inicijative “MORA DA IDE”Nikola Grdinić, jedan od organizatora protesta Inicijative “MORA DA IDE”
„Mora da ide“! Pokrenuta nova akcija u Podgorici - Sputnik Srbija
Nikola Grdinić, jedan od organizatora protesta Inicijative “MORA DA IDE”

On dodaje da reaguju na nepravdu i podele koje vlasti uporno serviraju.

„Želimo da vidimo pomirenu Crnu Goru, želimo da pokažemo da vlast i sve institucije treba da budu servis građana, da vremenom dođemo do momenta kada ćemo u normalnim uslovima izabrati svoje predstavnike koji će biti dostojni funkcije koju treba da obavljaju.“

Prema njegovim rečima, Đukanović neće otići samo zato što se traži njegova ostavka i šeta ulicama.

„Njegov odlazak moramo izdejstvovati vršenjem konstantnog političkog i građanskog pritiska, poštujući Ustav i zakone Crne Gore, što on sâm ne čini“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala