Ljubavni droidi prepoznavaće vlasnike, reagovaće na dodire i vodiće razgovore

© AFP 2023 / Behrouz MEHRISeksi robot
Seksi robot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Treća dekada 21. veka već je proglašena decenijom robota i seks-lutki, jer industrija „igračaka za odrasle“ koristi vrhunske tehnologije kako bi seks-robote učinila gotovo istim kao što su ljudska bića. Uskoro se očekuje da će neki „ljubavni droidi“ moći da vode razgovore, reaguju na seksualne dodire i prepoznaju svoje vlasnike u prepunoj sobi.

Predstavnik proizvođača seks-robota „Rijal dol“ rekao je u razgovoru za „Dejli star onlajn“ da će kompanija opremiti svoje „elektronske devojke“ nadogradnjama koje će im pružiti „posebnu svest“. Prema rečima ovog samoproglašenog poznavaoca „ljubavnih droida“, najnoviji modeli dobiće u roku od dve godine sposobnost vida i moći će da identifikuju lice svog vlasnika u gomili.

Vid nije jedina nadogradnja koju će novi roboti dobiti. Očekuje se da će im novoinstalirani senzori omogućiti da reaguju na različite dodire, razlikujući pritom seksualne od onih romantičnih.

„Dobiće vid, moći će da prepoznaju lica i prostor. Njihovo telo imaće senzore u grudima, u rukama, tako da će znati kada ih držite za ruku, kada se igrate s njima“, otkrio je on, opisujući nadolazeće promene.

Planirano je da se neke izmene instaliraju u „Rijal dols“ već krajem ove ili početkom 2021. godine.

„Radi se na tome da im se uvede toplota, poput toplote tela. One će moći da razlikuju šta je seksualni, a šta romantični dodir“, objasnio je on.

Kako je napomenuo, tvorci ovih robota rade na aplikaciji koja će njihovim lutkama omogućiti da pređu iz razgovora u seksualnu situaciju i ovaj prelazak učine što prirodnijim.

Ni njihovi rivali u ovom polju igračaka sličnih ljudima ne sede besposleni, jer je početak 2020-ih najavio „neverovatnu deceniju“ za tehnologiju seks-robota, tvrdi „Dejli star onlajn“.

Na primer, koosnivač firme „Silikon lavers“ hvali se da lako možete pogrešiti i pomisliti da su njihovi roboti pravi ljudi.

„Došli smo do te tačke kada lutke zapravo izgledaju kao pravi ljudi, muškarci i žene. Tehnologija postaje sve naprednija, kao i naš dizajn za ove lutke, a jednostavan primer je da se neke lutke stvaraju pomoću 3D skenera za ljudsko telo, a ne da su tradicionalno isklesane u glini“, rekao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala