Vučić o hapšenjima u Crnoj Gori: Teško mi je, ali ne možemo da se mešamo

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je razgovarao sa jednim od lidera Demokratskog fronta Milanom Kneževićem, kojem je jutros uhapšena majka u Crnoj Gori.

Vučić je izjavio da mu je teško zbog toga što se dogodilo, ali da, kao predsednik Srbije, ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo jer ne zna šta se tačno desilo.

Razgovarao sam sa Kneževićem, nije imao nikakve dodatne podatke. Mi nemamo podatke i ne možemo da se mešamo. Žao mi je, naravno, ali moramo da sačekamo vesti“, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa Žozepom Borelom.

Vučić je istakao da mora da se vodi računa o mešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja.

„Ja sam Srbin i ne moram da objašnjavam koliko sam emocionalno na strani Srba i koliko je bio emotivan razgovor za Kneževićem, za obojicu. Ali sam predsednik Srbije, ne mogu da se mešam na direktan način u unutrašnje stvari Crne Gore. I ne znam šta se dogodilo na licu mesta“, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da mi imamo svoje probleme i da moramo da vidimo da li bilo kakve veze sa bilo kim u Srbiji ima puštanje prisluškivanih razgovora, jer je to — „katastrofa“.

„Da su pustili iz Srbije prisluškivane razgovore, bilo čije u Crnoj Gori, ti će da odgovaraju“, rekao je Vučić.

On je poručio da će Srbija uvek da bude uz svoj narod, da će pomoći, ali da moramo da znamo da postoji druga država.

„Šta je majka mogla da uradi kada su pretresali kuću? Da uzme kutlaču, varjaču... Nadam se da nije uzela neko oružje, siguran sam da nije. Ali, bez veze je da stavljate lisice ženi od 70 godina, učiteljici, pa nije ubila nikoga, upali ste joj u kuću. Ali ne znam šta se dogodilo, mogu samo da kažem da mi je teško zbog Kneževića. Kako biste se vi osećali da vam neko majku uhapsi? Loše“, rekao je Vučić.

To pitanje šef EU diplomatije Žozep Borel nije komentarisao, jer, kako je rekao — sa konkretnim slučajem nije upoznat i nema nikakve informacije o tome.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala