Sirijska vojska uništila više od sto jedinica tehnike terorista kod Idliba

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaVojnici sirijske armije u naselju El Dejr el Šarki oslobođenom od terorista u sirijskoj provinciji Idlib
Vojnici sirijske armije u naselju El Dejr el Šarki oslobođenom od terorista u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je tokom kontraofanzive u zoni deeskalacije Idlib zaplenila i uništila oko sto jedinica vojne tehnike terorista, saopštio je načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Jurij Borenkov.

On je dodao da je nakon povlačenja nelegalni oružanih formacija duboko u zonu deeskalacije Idlib sirijska vojska pronašla značajan broj naoružanja, municije i tehnike, među kojima ima i oružja zapadne proizvodnje.

Borenkov je istakao da to svedoči o snažnom borbenom potencijalu terorista koji je mogao da se obruši na gradove poput Hame i Alepa, da nije počela kontraofanziva sirijske vojske.

„Vladine snage Sirije zaplenile su ili uništile 11 tenkova, 19 oklopnih transportera i borbenih pešadijskih vozila, 62 vozila — pikapova sa oružjem velikog kalibra, devet ’džihad-mobila‘, četiri višecevna lansera, 38 terenskih artiljerijskih topova različitog kalibra i četiri bespilotne letelice“, dodao je Borenkov.

Prema njegovim rečima — do danas teroristi u zoni deeskalacije Idlib nastavljaju da narušavaju prekid vatre. U proteklih 24 sata zabeleženo je 34 granatiranja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala