Razgovarali Putin i Merkelova: O Siriji, Ukrajini, ali i o „dogovoru veka“

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSusret nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi
Susret nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o najbitnijim pitanjima svetske političke scene, između ostalog o Siriji, Libiji i Ukrajini, ali i o izraelsko-palestinskom „dogovoru veka“, koji je predložio lider SAD Donald Tramp, saopšteno je iz Kremlja.

Konkretno o Libiji, kako navodi Kremlj, Putin i Merkelova su istakli važnost da se pojača napor svetske javnosti kako bi se taj konflikt rešio što pre.

Reči je bilo i o nedavno održanoj međunarodnoj konferenciji o Libiji, a Putin je istakao da je važno da se odluke postignute 19. januara u Berlinu usaglase sa svim stranama u Libiji, kako bi se potom sve to utvrdilo i u Savetu bezbednosti UN.

Tokom razgovora lideri Rusije i Nemačke dotakli su se i nedavno predstavljenog plana izraelsko-palestinskog konflikta, poznatijeg kao „dogovor veka“.

Iako se ne precizira kakve su stavove izneli Putin i Merkelova, Kremlj je naveo da su oba lidera „razmenila mišljenja po tom pitanju“.

Tokom razgovora, koji je inicirao Berlin, postignut je dogovor i da se kontakt Putina i Merkelove nastavi i to u skorijoj budućnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala