DF: Cilj „desanta na Zetu“ je da se izazove haos

© Foto : Nebojša PopovićPrivođenje majke Milana Kneževića
Privođenje majke Milana Kneževića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Cilj privođenja majke poslanika Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, kao i „desanta na Zetu“ i hapšenja niza aktivista opozicionog bloka — jeste zastrašivanje opozicije i pokušaj izazivanja haosa, ocenjeno je iz Demokratskog fronta.

Ratka Knežević, majka poslanika DF-a Kneževića, privedena je jutros i posle saslušanja je puštena. Protiv nje je sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja policije tokom pretresa njene kuće u Zeti. To je novinarima ispred Suda za prekršaje u Podgorici saopštio njen advokat Dražen Medojević, koji je kazao da u kući Milana Kneževića policija nije pronašla ništa.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Ratka Knežević (68), majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, uhapšena zato što je tokom pretresa njenog stana ometala i omalovažavala službenike policije. Advokat Medojević je novinarima ispred Osnovnog suda saopštio da je protiv Ratke Knežević sproveden prekršajni postupak zbog omalovažavanja i ometanja policije.

Medojević je kazao da je pretres u Zeti izvršen u ranim jutarnjim satima, te da je predmet pretresa navodno bio Milanov brat Mirko.

Advokat je naveo i da su specijalci sa oružjem ušli u kuću Ratke Knežević, koja je, kako je naveo — bila sama u kući, pod stresom i vidno usplahirena. Advokat je naveo i da je Ratka u tom trenutku izgovarala određene riječi, kojih kasnije nije mogla da se sjeti.

Medojević kaže da Ratka Knežević nije omalovažavala policiju, već se njene riječi mogu okarakterisati kao uvrede i kletve.

„Tražio sam medicinsko vještačenje Ratke Knežević, da vještak kaže da li osoba u takvim okolnostima, pod stresom, može da kontroliše stanje i uradi nešto sa umišljajem. Sudija je to odbila. Naveo sam u završnim riječima da ovo što je navedeno nije omalovažavanje službenika, to može da se okarakteriše kao uvreda ili eventualno kletva“, naveo je advokat Medojević.

Akcija zastrašivanja

„Crna Gora klizi u diktaturu i teror“, kazao je poslanik DF-a Predrag Bulatović obraćajući se novinarima.

„U ovome prepoznajemo provociranje DF-a i pokušaj izazivanja nereda“, kazao je Bulatović i dodao da lider DPS-a i predsjednik države Milo Đukanović želi u sve da uvuče DF, kako bi se borio protiv litija. Bulatović je poručio da DF to neće dozvoliti.

Poslanik DF-a je pozvao na litije sve ljude koji su, kako je kazao — protiv nasilja.

Bulatović je naveo i da je jutrošnja akcija u Zeti bila koncentrisana na DF, te da su među uhapšenima dominantno njihovi aktivisti.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević je kazao da je jutros izvršen „desant na Zetu“.

„Cilj je bio da se izazove haos. Mi pozivamo sve građane i birače DPS-a da se zapitaju kuda ovo ide“, naveo je Medojević i pozvao na jedinstvo.

„Nas ne mogu zastrašiti“, poručio je Medojević i dodao da je DF zatražio hitan prijem kod načelnika Centra bezbjednosti. On je dodao i ocjenu da u policiji postoje parapolicijske organizacije i pozvao je „sve časne policajce da bace uniformu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala