Za predsjednika opštine Šavnik došao čovek iz DPS-a predan Bogu i svetosavlju

© Foto : Jutjub/DPS Crne Gore / PrintskrinVlatko Vuković DPS
Vlatko Vuković DPS - Sputnik Srbija
Pratite nas
U jeku udara vlasti u Podgorici na imovinu Srpske pravoslavne crkve, nakon usvajanja spornog Zakon o slobodi vjeroispovijesti, za novog predsjednika opštine Šavnik Vlatka Vukovića, iz redova vladajuće DPS, partijski saborci kažu da je predan Bogu i — svetosavlju.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Šavnik Vladimir Tomić je kazao da mu u ovom trenutku nije važna službena biografija Vukovića, već da „ostane čovjek, ostane vjeran Hristu, vjeran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i svijeći, da ostane vjeran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice“.

© Foto : Istorija Crne GoreOpština Šavnik, Crna Gora
Za predsjednika opštine Šavnik došao čovek iz DPS-a predan Bogu i svetosavlju - Sputnik Srbija
Opština Šavnik, Crna Gora

Tomić je to izjavio prilikom izbora Vlatka Vukovića za predsjednika Opštine Šavnik. Vuković je na ovu funkciju izabran zato što je njegov prethodnik Mijomir Vujačić preminuo 1. januara ove godine.

„Za mene Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. vijeka i vojvode, i to je ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju. Darivao ga je, dakle, i kosovskim mitom i kosovskim štitom“, kazao je Tomić.

On je dodao da od Vukovića očekuje da formira jak tim pravnika koji će čuvati njegov integritet i ugled Opštine i brinuti o zakonitosti odluka koje bude donosio.
Prema njegovim riječima — ukoliko Vuković želi sebe da obesmrti, mora sa lokalnim sveštenstvom i monaštvom da se „zagleda u temelje porušenog hrama, manastira Jelovice, gdje su trojica Vukovića monaha — Savatije, Mihailo i Danilo molili Boga za sve nas i za svoje bratstvo“.
„Ovo govorim iz razloga što vjerujem da, ako se bude, a izvjesno je da hoće, bavio temama lokalnog značaja, ako nekada dođe u priliku da bira između carstva zemlje i carstva neba, Vlatko Vuković neće pogriješiti“, naveo je poslanik lokalne Skupštine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala