Vulin: Zašto je trobojka postala uvredljiva u Crnoj Gori, a uriniranje po njoj nije?

© Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin na prijemu
Aleksandar Vulin na prijemu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da crnogorski predsednik Milo Đukanović može da „izmišlja pretnje“, ali da ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima.

„Zašto je postojanje srpske nacije u Crnoj Gori pretnja za Mila Đukanovića i njegove Crnogorce? Zašto su podignuta tri prsta razlog za batinanje? Zašto su poželjni svaki pregovarač i svaka crkva, samo ako nisu srpski patrijarh i Srpska pravoslavna crkva? Zašto je trobojka postala uvredljiva u Crnoj Gori, a uriniranje po njoj nije? Zašto svaki predsednik države iz okruženja može i sme da brine o svom narodu u Crnoj Gori osim predsednika Srbije?“, poručio je Vulin, odgovarajući Đukanoviću koji je rekao da Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica.

Vulin dodaje da sva ta pitanja ostaju bez odgovora, kao što, ističe, još čeka da mu ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković odgovori koje to hibridne pretnje dolaze iz Srbije u Crnu Goru, a da nisu hibridi semenskog kukuruza.

„Đukanović ima pravo da prvi u svojoj porodici postane Crnogorac, ali nema pravo da ostajanje drugih porodica u srpstvu proglasi pretnjom. Može svoj put do Boga Đukanović da traži preko Miraša, ali ne može da brani Srbima da za svog zastupnika pred Bogom imaju patrijarha Irineja i da decu krste u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Može Đukanović da izmišlja pretnje, ali ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima i njihovom postojanju“, poručio je Vulin u saopštenju, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala