SAD proširile sankcije: Sa Krima poručuju — nismo ni primetili

© AP Photo / Jacquelyn Martin, FileZgrada Ministarstva finansija SAD u Vašingtonu
Zgrada Ministarstva finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti proširile su sankcije protiv Rusije uvrstivši na „crnu listu“ visoke političke zvaničnike sa Krima, saopšteno je iz Ministarstva finansija SAD.

Sankcije su uvedene protiv premijera Krima Jurija Gocanjuka, predsednika lokalne skupštine Sevastopolja Vladimira Nemcova, članice Saveta federacije Rusije Jekaterine Danilenkove i još nekoliko zvaničnika, kao i protiv direktora transportne kompanije „Grand servis ekspres“ Aleksandra Ganova.

Krim poručuje da se sankcije neće osetiti ni na koji način, ali da su kontraproduktivne kada je reč o ekonomskoj saradnji Rusije i ostatka Evrope.

„Sankcije izazivaju samo suprotan efekat, primoravaju nas da uvećavamo sopstvenu proizvodnju i da sve ono što smo uvozili zamenimo domaćim proizvodima“, naveo je zamenik predsednika Skupštine slovenskih naroda Roman Čerinec.

Takođe je ukazao i na to da se sankcije neće odraziti na rad transportne kompanije „Grand servis ekspres“, koja je obuhvaćena ovim ekonomskim merama, budući da posluje isključivo na teritoriji Ruske Federacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala