Moskva: Navodi o napadu na Idlib su informaciona provokacija

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaOklopna vozila ruske vojne policije u Kobaniju na sirijsko-turskoj granici
Oklopna vozila ruske vojne policije u Kobaniju na sirijsko-turskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je informacije zapadnih medija o napadima Rusije na „bolnicu i pekaru“ na periferiji sirijskog Idliba, istakavši da su takve vesti — informaciona provokacija.

„Vesti pojedinih stranih medija o tome da je avion ruskih Vazduhoplovnih snaga navodno bombardovao ’bolnicu i pekaru‘ u naselju Erih na južnoj periferiji sirijskog grada Idliba 30. januara ujutru predstavljaju informacionu provokaciju. U toj oblasti Sirije, ruska avijacija nije izvršavala nikakve borbene zadatke“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ranije je turska agencija Anadolija saopštila da su ruski lovci navodno bombardovali navedene objekte u oblasti Idliba i da je u napadu bilo žrtava.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je tada izjavio da je Stejt department „zabrinut“ zbog „velikog napada“ Rusije i Sirije na „civilno stanovništvo“ u Idlibu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 29. januara optužio Rusiju da „ne ispunjava svoje obaveze iz sporazuma o sirijskom Idlibu“, navodeći da su proteklih dana u toj provinciji pojačani napadi sirijske armije „uz podršku Rusije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala