Glavni rabin Rusije: Antisemitizam na rekordno niskom nivou

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaJevreji
Jevreji  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Antisemitizam u Rusiji je trenutno na rekordno niskom nivou, Jevreji u toj zemlji se osećaju izuzetno komforno i mogu javno da se predstavljaju, izjavio je glavni rabin Rusije Berl Lazar otvarajući 7. Skupštinu Federacije jevrejskih zajednica u Moskvi.
„Hvala Bogu da je antisemitizam u Rusiji na niskom nivou. Nedavno smo u Jerusalimu obeležili Dan sećanja na žrtve Holokausta, i tamo je potvrđeno da se Jevreji u Rusiji osećaju slobodno, da ih poštuje država, ali i narod“, istakao je on.

Istovremeno, premijer Rusije Mihail Mišustin pozdravio je saopštenjem ovaj skup, te je u njemu naveo da je Federacija jevrejskih zajednica u Moskvi, tokom 20 godina rada, učinila mnogo kako bi se izborila protiv antisemitizma, kesnofobije i ekstremizma u Rusiji.

„Važno je da se svi izuzetno čvrsto suprotstavimo svim pokušajima da se fašizam opravda i da se istorija revidira. U godini kada se obeležava 75. godišnjica pobede nad fašizmom, doprinos ove Federacije ima poseban značaj“, stoji u saopštenju ruskog premijera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala