Simonjanova zahvalila ruskoj vojsci u Siriji za spasavanje života novinarki

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan zahvalila je ruskoj vojsci i ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu za spasavanje života ranjene reporterke televizije RT Vafi Šabruni u Idlibu.

„Želim javno da zahvalim ruskoj vojsci i ministru Sergeju Šojguu za spasavanje života našoj Vafi. To je čudo. Kada su našu novinarku juče teško ranili prilikom eksplozije mine u Idlibu, gde nema normalnih medicinskih uslova, gde su lokalni lekari ocenili da su male šanse da preživi — ona je već bila bez svesti. Šojgu je kroz minut poslao ruske vojne lekare da pomognu Sirijcima u lokalnoj bolnici, gde je Vafa bila smeštena“, napisala je glavna urednica na svom kanalu na Telegramu.

Prema rečima Simonjanove, čim se stanje novinarke bude stabilizovalo, ona će biti prebačena u bazu Hmejim.

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Mi-24 nadleće nad teritorijom vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji
Simonjanova zahvalila ruskoj vojsci u Siriji za spasavanje života novinarki - Sputnik Srbija
Helikopter Mi-24 nadleće nad teritorijom vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji

„Po nju su poslali helikopter sa doktorima i specijalnim modulom za prevoz ranjenika. Celu noć su se konsultovali sa specijalistima iz Burdenka i Akademije Kirov. Čim njeno stanje dozvoli, biće prebačena u Moskvu na lečenje“, dodala je Margarita Simonjan.

Podsetimo, Šabrunijeva je teško ranjena u gradu Maret el Numan, u provinciji Idlib, dok je njena ekipa snimala reportažu o napuštenom skladištu naoružanja militanata, kada je jedna mina eksplodirala. Dobila je povredu gornje vilice i nekoliko rana od gelera u predelu lica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala