Vučić u Republici Srpskoj: Bićemo uz svoju decu i svoj narod

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Alekandar Vučić u Drvaru
Predsednik Srbije Alekandar Vučić u Drvaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Mrkonjić grad u RS, a posle je posetio Drvar, većinski srpski grad u Federaciji BiH — dve opštine koje Srbija pomaže i u kojima namerava i dalje da podrži projekte koji bi unapredili život građana.

Predsednik Srbije je tokom posete Mrkonjić gradu primio Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te Opštine, za pomoć i podršku tom kraju.

Da bi pomogla srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj, Vlada Srbije je za različite projekte u poslednje dve godine izdvojila 32 miliona evra.

Predsednik Srbije najpre je došao u posetu Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić gradu, a ispred škole su ga dočekali građani, kao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, načelnica Mrkonjić grada Divna Aničić, rukovodstvo škole...

Vučić je poručio da će Srbija pomoći školi sa 300.000 evra, pre svega za nabavku CNC mašine.

Vučić je poručio, obilazeći školu u Mrkonjić gradu, da će pokušati da nam dele narod, kao što pokušavaju da cepaju i dele našu, srpsku Crkvu, zbog čega moramo da se držimo zajedno.

„Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost“, kazao je Vučić nakon što mu je jedna učenica poželela dobrodošlicu.

Vučić je istakao da je srećan što je došao u posetu školi kojoj Srbija pomaže, a pomoć će, kako je ukazao, iznositi oko 300.000 evra.

On je istakao da će Srbija koliko može da pomogne na infrastrukturnim radovima, kao i u dovođenju investitora.

„Obećali smo Drvaru pre nepunih pet meseci da ćemo da otvorimo malu fabriku i otvorili smo je. Plate nisu prevelike, ali ako imate drugog zaposlenog u kući, lakše je, možete da planirate budućnost“, ukazao je on.

Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im „ništa s neba neće padati“.

„Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole. Završite ovu školu, a onda na posao, da budete pošteni i odgovorni građani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici. Veoma sam ponosan i hvala na divnoj dobrodošlici. Uvek sam srećan kada sam sa našim narodom“, rekao je Vučić i podsetio da je njegov otac poreklom nedaleko od ovog grada, iz Čipuljića, kod Bugojna.

„Ko zna ko će od vas možda da bude predsednik Srbije ili predsednik vlade u budućem periodu“, rekao je on.

Vučić se posebno zahvalio Miloradu Dodiku, kojem je noćas umro otac, a koji je, i pored toga, želeo da mu bude domaćin u BiH i Republici Srpskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala