Vučić: Pokušavaće da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju crkvu

© INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mrkonjićgradu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mrkonjićgradu - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Pokušavaće da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju i crkvu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Gimnaziji u Mrkonjić Gradu.

„Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost“, kazao je Vučić tokom posete Drvaru u Federaciji BiH i Mrkonjić Gradu u Republici Srpskoj.

Vučić je na pitanje šta bi poručio Srbima rekao da je poruka da smo jedan narod i da imamo jednu crkvu.

„Pominjem crkvu, iako znam da po principu sekularne vladavine postoji razdvojenost crkve i države. Ne mešam se u crkvena pitanja, ali crkva je vekovima i pitanje nacionalnog identiteta“, naglasio je on.

Vučić je istakao da crkva nije samo veza sa Bogom i Hristom.

„U vremenima u kojima neki pokušavaju da nam oduzmu identitet, to ću ponavljati na svakom mestu“, najavio je on.

Vučić je istakao da je srećan što je došao u posetu školi kojoj Srbija pomaže, a pomoć će, kako je ukazao, iznositi oko 300.000 evra.

© INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVPredsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, tokom posete Mrkonjićgradu, Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine.
Vučić: Pokušavaće da nam dele narod kao što pokušavaju da nam cepaju crkvu - Sputnik Srbija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, tokom posete Mrkonjićgradu, Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine.

„Moći ćete da kupite CNC mašinu za mašinsku školu. Zapamtio sam tu mašinu, jer je mnogo važna. Tamo gde smo je uvodili, donosili i kupovali, uvek su gledali stranci da naprave fabrike u blizini, jer su imali dobre radnike“, objasnio je on.

Kazao je da je Srbija spremna da pomaže i u računarima i svemu ostalom za Gimnaziju.

„Srećan sam što sam čuo od direktora vest da je ove godine upisano 10 prvačića više nego prošle godine. Nadam se da će tako biti i iduće i narednih godina“, dodao je Vučić.

On je istakao da će Srbija, koliko može, pomoći na infrastrukturnim radovima, kao i u dovođenju investitora.

„Obećali smo Drvaru pre nepunih pet meseci da ćemo otvoriti malu fabriku i otvorili smo je. Plate nisu prevelike, ali ako imate drugog zaposlenog u kući, lakše je, možete da planirate budućnost“, ukazao je on.

Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im „ništa s neba neće padati“.

„Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole. Završite ovu školu, a onda na posao, da budete pošteni i odgovorni građani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici. Veoma sam ponosan i hvala na divnoj dobrodošlici. Uvek sam srećan kada sam sa našim narodom“, rekao je Vučić i podsetio da je njegov otac nedaleko od ovog grada, iz Čipuljića kod Bugojna.

„Ko zna ko će od vas možda da bude predsednik Srbije ili predsednik Vlade u budućem periodu“, rekao je on.

Vučić se posebno zahvalio Miloradu Dodiku, kojem je noćas umro otac, a koji je i pored toga želeo da mu bude domaćin u BiH i Republici Srpskoj.

Tokom posete Mrkonjić Gradu, Vučić je dobio Povelju počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine za pomoć i podršku tom kraju.

Vučić je zahvalio na priznanju predstavnicima Mrkonjić Grada, ali pre svega, kako je rekao, građanima koji su ga danas dočekali u tom gradu u Republici Srpskoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala