Ukrajina nije uspela: PSSE odbacila amandmane o produženju punomoćja ruskoj delegaciji

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komitet za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) odbacio je amandmane koje je predložila Ukrajina po pitanju produženja punomoćja ruskoj delegaciji, izjavio je zamenik predsednika te evropske institucije Petar Tolstoj.
„Svi ti amandmani imali su veoma izražen antiruski karakter, a ispostavilo se da većina u PSSE nije podlegla provokacijama od strane Ukrajine i Velike Britanije, koje su i predložile to“, ocenio je.

Podsetimo — prethodno je Komitet za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučio da se potvrde ovlašćenja delegacije Rusije u toj organizaciji u punom obimu.

Ranije su poslanici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope osporili ovlašćenja ruske delegacije, nakon čega je Skupština morala da pripremi izveštaj radi usvajanja odluke.

Rusiji su oduzeta određena prava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope posle ujedinjenja sa Krimom 2014. godine, nakon čega je Moskva obustavila svoje učešće u zasedanjima, a zatim je i zamrznula uplate u budžet organizacije.

Prošlog leta prava Rusije su obnovljena u punom obimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala