Transparent, donji veš i teške optužbe: Incident u Parlamentu između radikala i Zorane Mihajlović

© Sputnik / Radoje PantovićZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sednica Skupštine Srbije u dva navrata je prekinuta zbog optužbi i uvreda poslanika SRS na račun potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, koja je to odlučno odbacila, poručivši radikalima da nju ne traži nijedan sud, a da radikali kako govore, tako i prolaze na izborima.

Kako nam je navedeno u saopštenju iz njenog kabineta — tokom sednice na kojoj su tema bili amandmani na predložene zakone, Mihajlovićeva je tokom čitave rasprave bila izložena najgorim uvredama poslanika radikala, a troje poslanika — Vjerica Radeta, Filip Stojanović i Ružica Nikolić na pauzi rasprave su i fizički nasrnuli na nju.

Mihajlovićeva je na optužbe radikala odgovorila i transparentom na kome je pisalo „Radikalska laž“, koji su joj oni u jednom momentu oduzeli i pocepali.

Sve je počelo kada su poslanice SRS Vjerica Radeta i Nataša Jovanović optužile ministarku za korupciju i da je špijun, a potom je Milorad Mirčić rekao da je ministarka na izgradnji puteva „koštala državu“.

U trenutku kada je Mihajlovićeva, reagujući na optužbe, podigla transparent na kom je pisalo „Radikalska laž“, Vjerica Radeta je uzvratila uvredama, a predsedavajući je prekinuo sednicu i odredio pauzu od 10 minuta.

Sednica je potom nastavljena i Radeta, koja je imala reč, je ponovila optužbe na račun ministarke, na šta je Mihajlovićeva ponovo podigla isti transparent.

Tada je Mirčić otpakovao ženski donji veš kao poklon za ministarku, i time zaradio opomenu, kao i poslanica SRS Ružica Nikolić, koja je, i pored zabrane, prišla ministarki i donela joj „poklon“, preneo je Tanjug.

Mihajlovićeva je novinarima u Parlamentu rekla da je cela Srbija mogla da vidi nasilje nad njom od strane poslanika ove stranke.

„Slušala sam tri sata poslanike SRS-a kako govore laži o meni, da pritom uopšte nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu. Kada sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to u sred Parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS-a“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je u raspravi, odgovarajući na niz uvreda poslanika SRS-a, rekla da je sve što su rekli o njenom privatnom životu, kao i o njenoj karijeri — laž.

„Lagali ste kada ste rekli da sam ’ukrala 300 miliona evra‘ od Moravskog koridora, jer nikada nije bilo nijedne ponude, ugovora ili sporazuma sa kineskom kompanijom da mogu da izgrade taj auto-put za 500 miliona evra, ali postoji odgovor da ne mogu da ga izgrade za taj novac. Lagali ste i da sam američki špijun i britanski špijun, i građani vas godinama slušaju kako to izgovarate“, navela je ona i pozvala ih da u institucijama pokušaju da dokažu te tvrdnje.

Kako je rekla — nju ne traži nijedan sud, kao ni članove njene porodice.

„A vas traže“, rekla je Mihajlovićeva i radikalima poručila da „kako govore, tako i prolaze na izborima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala