Ko su sirijski „civili“ koje štiti Amerika

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaSirijska zastava ispred porušene kuće u gradu Malula, 55 kilometara od Damaska, koju su dva puta pljačkali teroristi Nusra fronta
Sirijska zastava ispred porušene kuće u gradu Malula, 55 kilometara od Damaska, koju su dva puta pljačkali teroristi Nusra fronta - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Zabrinutost“ američkog državnog sekretara Majka Pompea zbog „velikog napada“ Rusije i Sirije na „civilno stanovništvo“ u Idlibu je licemerna, ocenilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom čitavog perioda aktivne borbe Rusije protiv međunarodnog terorizma u Siriji, američki Stejt department nijednom nije javno podržao tu borbu. Štaviše, sva naravoučenija Stejt departmenta o Siriji o ‘zabrinutosti‘ zbog navodnog stradanja ‘civila‘ izlaze na svetlo isključivo u trenucima ogromnog poraza terorista i dugoočekivanog oslobađanja sirijskih civila“, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igro Konašenkov.

On ističe da ne iznenađuje „tiha podrška Stejt departmenta“ koordiniranoj ofanzivi snaga iz Idlibske zone sa artiljerijom i oklopnom tehnikom, koje Pompeo naziva „nevinim civilnim žrtvama“, a koje pripadaju Nusra frontu.

„Razlozi glavnih poteškoća u stabilizaciji života Sirijaca je upravo Stejt department, koji ne preza od najoštrijih sankcija, koje blokiraju pružanje bilo kakve pomoći nevinom civilnom stanovništvu u Siriji na teritoriji njihove zemlje, oslobođene od terorista“, objašnjava Konašenkov.

On je dodao da je sirijska vojska tokom odbrane i ofanzive u Idlibu uništila i zaplenila desetine borbenih vozila, četiri bespilotne letelice i na desetine jedinica vojnog oruđa.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da je Stejt department „zabrinut“ zbog „velikog napada“ Rusije i Sirije na „civilno stanovništvo“ u Idlibu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala