Ruska avio-kompanija obustavila letove za Evropu

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion "Ejrbas" A320 kompanije "Uralske avialinije" na aerodromu u Vladivostoku
Avion Ejrbas A320 kompanije Uralske avialinije na aerodromu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska avio-kompanija „Uralske avio-linije“ obustavila je direktne letove do nekoliko evropskih država do kraja zimske sezone zbog širenja korona virusa, saopštila je pres-služba kompanije.
U pitanju su letovi Jekaterinburg-Minhen, Jekaterinburg-Pariz, Jekaterinburg-Rim. Putnicima koji su kupili karte za Evropu, avio-kompanija predlaže alternativne letove sa presedanjem u Pragu i Moskvi.

Pres-služba Vlade je saopštila da je premijer Rusije Mihail Mišustin formirao operativni štab za upozorenje od zaraze u Rusiji i širenja novog korona virusa. Na čelu štaba se našla potpredsednica Vlade Tatjana Golikova.

Prazne ulice u Vuhanu  - Sputnik Srbija
Zbog korona virusa Vuhan izgleda kao grad duhova

Od posledica novog korona virusa u Kini do sada su umrle 132 osobe, a obolelo je više od 6.056 ljudi.

Kako javljaju mediji, van Kine je obolelo 70 osoba u 19 država, od kojih je najmanje pet u SAD.

Nekoliko zemalja je već preduzelo mere evakuacije svojih državljana iz Vuhana, prestonice kineske provincije Hubej, poput SAD i Japana, dok Australija, Novi Zeland, Južna Koreja, Francuska, Velika Britanija i Indija to nameravaju da preduzmu u skorije vreme.

Kako se navodi, prvi slučaj korona virusa zabeležen je i na Tibetu, dok je Hong Kong zatvorio granicu prema Kini i obustavio železnički saobraćaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala