„Ne činite stare greške“: PSSE ratifikovala punomoćja ruskoj delegaciji

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINFrancuski predsednik Fransoa Oland obraća se poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) u Strazburu
Francuski predsednik Fransoa Oland obraća se poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) je na plenarnoj sednici usvojila rezoluciju o ratifikovanju punomoćja ruskoj delegaciji u punom obimu, preneli su mediji.

Kako je precizirano, „za“ ratifikaciju glasalo je 96 parlamentaraca, dok je protiv bilo 44, a uzdržanih sedam.

Tokom diskusije šef ruske delegacije Petar Tolstoj upozorio je parlamentarce da „ne čine stare greške“.

„Tokom poslednjih pet godina našeg otsustva samo ste slušali laži o Rusiji i o navodnim potezima Moskve. Pojedine zemlje i dalje pokušavaju da serviraju te laži. Nemoguće je ocrniti zemlju ukoliko ne znate činjenice. Ko bi ovde trebalo koga da kažnjava“, zapitao se Tolstoj.

Komentarišući izjave kolega iz Ukrajine i Gruzije, Tolstoj je rekao i da svi oni jako dobro znaju svu istinu o Donbasu, o Južnoj Osetiji i Abhaziji, ali da uprkos tome rade ono što im se naređuje.

On je takođe podsetio i da su Ukrajina i Gruzija zemlje koje su ruke digli na sopstveni narod.

Tolstoj je rekao i da Rusija želi da učestvuje u PSSE upravo zato da bi vodila dijalog sa svojim kolegama na ravnopravnom nivou.

„Međutim, to mora da bude dijalog, a ne pokušaji jednih da kažnjavaju druge. Naravno, u slučaju uvođenja sankcija protiv Rusije ili ruske delegacije bićemo ponovo prinuđeni da odemo doavde, te će se i sama PSSE ponovo naći u sistemskoj krizi“, zaključio je.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala