Vladajuća crnogorska partija osudila premlaćivanje mladića u Podgorici

© Sputnik / Nebojša PopovićPristalice DPS-a u Podgorici.
Pristalice DPS-a u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je incidente i, kako tvrdi, učestale medijske manipulacije, i pozvala je nadležne da identifikuju i kazne osobe koje su pretukle mladića srpske nacionalnosti u Podgorici, a založila se i za spuštanje tenzija i ignorisanje verskih i nacionalnih simbola.

„Demokratska partija socijalista žali zbog incidenta, u kojem je grupa neidentifikovanih lica napala i pretukla jednog mladog čoveka sinoć u Podgorici. Brutalnost kojom se gomila obračunava sa pojedincem izaziva osudu svake normalne osobe“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Osuđujući ovakvo, kako kažu, vandalsko ponašanje, DPS je od nadležnih zatražila da identifikuju i kazne one koji su učestvovali u prebijanju mladića. Napominju da je doček vaterpolo reprezentacije događaj velike masovnosti, koji sam po sebi nosi bezbednosni rizik.

Ipak, kažu, sve je prošlo bez većih posledica, iako su, pored pomenutog incidenta, zabeležene razne provokacije: od gađanja kamenicama vozila i ljudi koji su krenuli da proslave pobedu svoje reprezentacije, do verbalnih napada na pojedine funkcionere te stranke.

DPS je skrenuo pažnju građanima da ne nasedaju na razne manipulacije kojima su intenzivno izloženi.

„Ovih dana smo svedoci nezapamćenih medijskih laži koje se lansiraju najčešće sa dva portala iz Crne Gore, a zatim prenose po medijima u regionu ili se to radi obrnutim redosledom. Reč je o tendencioznom plasiranju lažnih vesti, čiji je cilj podizanje tenzija u društvu i izazivanje incidenata“, navodi se u saopštenju.

U tu svrhu se, tvrde iz DPS-a, manipuliše verskim i nacionalnim osećanjima građana i atakuje na vrednosti koje su svakom građaninu svete.

„Tako podmukle i perfidne manipulacije, da se namerno unižavaju državni simboli Srbije, služe samo za podizanje tenzija u društvu i rasplamsavanje sukoba. Crna Gora i Crnogorci nisu neodgovorno reagovali na paljenje zastave na ambasadi u Beogradu, stoga smatramo da tenzije treba spustiti i ignorisati pokušaje provokacija nacionalnim ili verskim simbolima sa čime smo ovih dana suočeni“, stoji u saopštenju.

Iz DPS-a izražavaju uverenje da će se svaka laž na kraju razotkriti i ostati upamćena mrlja na obrazu onih koji su je plasirali sa namernom izazivanja podela i nemira, a zarad direktne političke koristi.

„Država Crna Gora ima svoje institucije koje su sposobne i odlučne da sačuvaju mir i ustavni poredak, i obezbede sigurnost svih naših građana“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala