Pobeda nad fašizmom — srž identiteta svakog Rusa

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaProslava Dana pobede u Moskvi
Proslava Dana pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pobeda Sovjetskog saveza nad fašizmom u Drugom svetskom ratu treba da postane temelj nacionalnog identiteta Rusa, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Andrej Kartapolov.

„Nadam se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti glavni cilj — učiniti da Pobeda postane najvažnija prekretnica nacionalnog identiteta i očuvati njeno nasleđe u istorijskom sećanju našeg naroda“, rekao je Kartapolov.

On je takođe pozvao rođake učesnika Velikog otadžbinskog rata da ovekoveče sećanja na svoje pretke u galeriji „Put sećanja“, koja će biti otvorena 9. maja u parku „Patriota“ u Podmoskovlju.

„Pozivam one koji nisu ovekovečili sećanja na svoje pretke u toj galeriji da to učine. Smatram to dužnošću svakog građanina Rusije, bez obzira na nacionalnost, veroispovest ili politička uverenja. To je naša zajednička dužnost“, dodao je zamenik ministra.

Na sajtu Ministarstva odbrane Rusije uveden je odeljak „Put sećanja“, gde se mogu ubaciti slike i podaci o učesnicima Drugog svetskog rata. Nakon provere sve će biti prosleđeno galeriji Centralnog muzeja Oružanih snaga Rusije, koji će biti otvoren u čast obeležavanja 75. godišnjice Dana Pobede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala