Perović posle incidenata u Podgorici: Ko digne ruku na brata — neka se ne nada ničemu dobrom

Pratite nas
Sukobi, svađe, mržnje i provokacije nemaju blagoslov Crkve, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

„Viđene su užasne scene fizičkih sukoba u Podgorici. Ko digne ruku na brata svoga, ili pokuša da baci kamen, taj neka se ne nada ničemu dobrome. Sukobi, svađe, mržnje, provokacije nemaju blagoslov Crkve i oni dobro doneti ne mogu nikome“, kaže Perović u izjavi za „Vijesti“.

On je poručio da treba da okrene glavu na drugu stranu onaj kome se ne dopada nečija pesma ili zastava.

„Isto tako, ko čuje provokaciju na svoj račun ili ružnu reč, neka se pravi da je nije čuo. Braća smo. Malo nas ima da bismo se delili“, poručio je Perović.

Grupa muškaraca napala je sinoć dvadesetogodišnjaka u naselju Siti kvart, prenele su „Vijesti“.

Na snimku dostavljenom „Vijestima“ vidi se kako više muškaraca trči za njim bulevarom, jedan ga sustiže, baca na ulicu, a potom ga više njih udaraju rukama i nogama.

Iz Uprave policije je nezvanično rečeno da je mladić lakše povređen, ali nije saopšten njegov identitet niti kako je došlo do incidenta.

U medijima se spekuliše da je mladić srpske nacionalnosti.

Policija je istovremeno na drugoj lokaciji — u Donjoj Gorici sprečila pokušaj kamenovanja navijača vaterpolo reprezentacije koji su se vraćali na Cetinje, zbog čega je u Centar bezbednosti priveden jedan mlađi muškarac.

Prema nezvaničnim informacijama, do incidenta je došlo i na Zabjelu, gde je više lica pokušalo da kamenuje kolonu vozila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala