Komitet Skupštine Saveta Evrope preporučuje da se potvrde ovlašćenja ruske delegacije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaParlamentarna skupština Saveta Evrope
Parlamentarna skupština Saveta Evrope  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučuje da se potvrde ovlašćenja delegacije Rusije u toj organizaciji u punom obimu.

Izveštaj je podržan. Nacrt rezolucije koji je pripremio Tini Koks (podnosilac izveštaja o pitanju potvrđivanja ovlašćenja Rusije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope) preporučuje da se potvrde ovlašćenja delegaciji Rusije u punom obimu“, rekao je šef ruske delegacije potpredsednik Državne dume Rusije Petar Tolstoj novinarima posle zasedanja Komiteta.

Pitanje o ratifikaciji ovlašćenja ruske delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope biće razmatrano na plenarnom zasedanju 29. januara.

Ranije su poslanici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope osporili ovlašćenja ruske delegacije, nakon čega je Skupština morala da pripremi izveštaj radi usvajanja odluke.

Rusiji su oduzeta neka prava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope posle ujedinjenja s Krimom 2014. godine, nakon čega je Moskva obustavila svoje učešće u zasedanjima, a zatim je zamrznula uplate u budžet organizacije. Prošlog leta prava Rusa su obnovljena u punom obimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala