Iran ni pod kojim uslovima neće pristati na pregovore s Amerikom

© Depositphotos.com / Borna MirahmadianIranske zastave
Iranske zastave - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran ni pod kojim uslovima neće pristati na pregovore sa SAD nakon ubistva generala Kasema Sulejmanija, rekao je vojni savetnik vrhovnog vođe Irana Husein Dehgan, a prenela je agencija „Tasnim“.

„Iranska nacija ni pod kojim uslovima neće pristati na takva poniženja, ovaj narod neće pregovarati sa onima koji su izdali naređenje o ubistvu zvaničnika koji se nalazio u službenoj poseti drugoj zemlji“, rekao je Dehgan, komentarišući izjavu Ministarstva spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa o mogućim pregovorima sa SAD nakon ubistva Sulejmanija.

Zarif je izjavio da „ne isključuje mogućnost održavanja pregovora“ sa SAD, ukoliko Vašington promeni politiku i ukine sankcije Teheranu. Ministar je istakao da je Iran i dalje za pregovaračkim stolom, ali da je taj sto napustila Amerika.

Američki predsednik Donald Tramp je nakon toga saopštio da Sjedinjene Američke Države neće ukinuti sankcije Iranu kako bi se pregovori nastavili.

Tenzije između SAD i Irana su dostigle vrhunac nakon što je u američkom vazdušnom napadu dronom ubijen iranski general Kasem Sulejmani, što je izazvalo raketni napad Irana na vojnu bazu u Iraku u kojoj su stacionirani američki vojnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala