Rama: Merkelova podržava „mini Šengen“

Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel podržava balkanski „mini Šengen“ i uverena je da će ovaj proces naići na sve veću podršku, rekao je danas premijer Albanije Edi Rama, nakon susreta sa Merkelovom.

Rama je za albanski „Top čenel“ rekao da Merkelova smatra vrlo značajnom ovu inicijativu, kao i činjenicu da su joj se priključile tri države sa ciljem da ona bude sveobuhvatna i da se očekuje da joj se pridruže i druge države regiona.

„Ta inicijativa nije ništa drugo nego sprovođenje nečeg što je već dogovoreno tokom Berlinskog procesa, a što kancelarka ohrabruje i veoma je zainteresovana za taj proces“, rekao je Rama.

„Nažalost, u Prištini ne žele to da razumeju i ovu temu pretvaraju u polemiku o tome ko je izdajnik, a ko je patriota“, rekao je Rama i dodao da će taj proces biti nastavljen uz podršku EU, Nemačke i SAD.

Premijer Albanije značajnim je ocenio i Pismo o namerama koje je potpisano o obnavljanju avio-saobraćaja na relaciji Beograd-Priština, što je, kako je rekao, postignuto uz snažnu podršku specijalnog izaslanika američkog predsednika ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela, prenosi Tanjug.

„A tu je još i razgovor o obnavljanju železničkog saobraćaja, koji s pravom pozdravljaju oni koji podržavaju i balkanski ’mini Šengen‘“, kazao je Rama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala