Trijumf ruskih klizačica na Evropskom prvenstvu naljutio Nemačku

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaAlena Kostorna
Alena Kostorna - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sportski direktor nemačke Federacije za umetničko klizanje Udo Donsdorf kritikovao je ruske klizače, koji su osvojili čitav podijum u pojedinačnoj konkurenciji za žene na Evropskom prvenstvu u umetničkom klizanju.

„Za mene je to previše liči na takmičenje za decu. Ne mislim da je to dobro za sport“, izjavio je Donsdorf, prenosi „Zidojče cajtung“.

Aleksandra Bojkova i Dmitrij Kozlovski - Sputnik Srbija
Neprevaziđena ruska škola: Čitav podijum za ruske klizače /video/

Po njegovom mišljenju, može se postaviti pitanje koliko će trajati karijera novih klizačica. Sportski stručnjak je naveo primer 17-godišnje Aline Zagitove, koja je prestala da se takmiči, uporedivši ovu situaciju u ruskom klizanju sa „fabrikom“.

„Sport živi od konkurencije. Zato ovo nije dobro za njegov razvoj“, dodao je Donsdorf, govoreći o ruskoj dominaciji u tom takmičenju.

Reprezentacija Rusije je osvojila deset medalja na Evropskom prvenstvu u austrijskom Gracu, uključujući četiri zlatne. U takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji čitav podijum su zauzele učenice Etere Tutberidze: Aljona Kostorna je osvojila zlato, druga je bila Ana Ščerbakova, a bronzu Aleksandra Trusova.

Pobedu su odneli i Dmitrij Alijev, kao i Aleksandra Bojkova/Dmitrij Kozlovski u sportskim parovima i Viktorija Sinicina/Nikita Kacalapov — u plesu na ledu. Ruski klizači su prvi put od 2006. godine osvojili smo četiri zlatne medalje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala