Može li Putin da sačuva Ujedinjene nacije? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ove godine obeležava se 75. godišnjica pobede u Drugom svetskom ratu, posle kog su osnovane UN. Gde su međunarodni mir i bezbednost, zbog kojih je i formirana ta institucija? Ima li potrebe za uvođenjem novih stalnih članica Saveta bezbednosti? Da li je moguća reforma ili je potrebno stvoriti neku novu organizaciju?

Ruski lider predložio je da se ove godine održi sastanak lidera zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti UN. Predsednik Rusije Vladimir Putin je to rekao u Jerusalimu na Forumu „Čuvamo sećanje na Holokaust, borimo se protiv antisemitizma“. On je naglasio da svetski lideri ne smeju da previde prve klice mržnje i antisemitizma i da moraju da učine sve da zaštite svet.

Kakve su reakcije na Putinov predlog, šta on tačno podrazumeva i gde bi mogao da bude održan taj sastanak? Može li Putin da sačuva UN?

Gosti naše današnje emisije „Svet sa Sputnjikom“ su profesor doktor Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje, Dušan Gujaničić, istraživač saradnik u Institutu za političke studije, a iz Instituta za evropske studije dolazi nam istraživač saradnik Dušan Ilić.

Emisiju uređuje i vodi Aleksandra Stanić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuk stranicama Sputnjika i Radio Novosti, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala